Vuosien 2009 - 2011 tapahtumia

Tapasin Ristomatin kesällä 2009 kun myin hänelle edellistalvena rakentamani kuunarin VANADIS:n sekä Eestiläisen Osmussaaren majakkataulun. Tulin myös korjanneeksi yhden hänen laivamalleistaan joka oli hieman kärsinyt sekä osin rakennettu vääristä materiaaleista. Hän halusi myös jollain tavalla auttaa minua mallitöissäni ja ehdotti että rakentaisin muutaman aivan erilaisen mallin, mitä aikaisemmin olin tehnyt sekä esitti muutamia ideoitaan jotka sitten myöhemmin toteutuivatkin. Niistä yksi oli että rakentaisin taidekeskus Salmelan pihapiirissä olevista huvimajoista pari pienoismallia. Teinkin sitten Vivi Lönnin sekä Aino Aallon suunnittelemista huvimajoista mallit dio-raamoissa ja valaistuna samalla lailla sisäpuolelta kuin majakkatyönikin. Taidekeskus Salmelan Tuomas Hoikkala hankkikin ne taidekeskuksen kokoelmiin kesällä 2010. Talven 2009-10 aikana rakensin kaksi suurta laivamallia.Raumalaisen täystakiloidun SOVINTO sekä norjalaisen kuunari LOYAL:din ,olivat kumpikin yli kaksimetriä pitkiä. Samana vuona valmistui kuusi Eestin majakkaa sekä yksitoista suomalaista.Ristomatin ideana oli hankkia sponsorit tauluilleni, jotka sitten lahjoittaisivat ne Merikeskus Vellamoon Kotkaan. Hän olikin ensin yhteydessä museonjohtaja Leena Hailaan ja myöhemmin asian edistyessä hoidin asioita Tiina Mertasen kanssa. Oli hienoa kun entinen työnantajani Kone Oyj lupautui avustamaan minua ja lisäksi hankki myös Juha Nurmisen mukaan projektiin. Tämän lisäksi mukaan tulivat Ristomatti Ratia sekä vanhat tukijani Risto Pakkanen ja Patu Patanen Haminasta. Taulut toimitettiin tammikuussa 2011 kotkaan, jossa ne odottavat tällähetkellä pääsyään esille!


2010

Valmistin arkkitehtien Aino Aallon ja Wivi Lönnin suunnittelemista huvimajoista, puolimallit dioraamassa. Työt menivät Taidekeskus Salmelan johtaja Tuomas Hoikkalalle, Mäntyharjuun.

2011

Laiva ja majakkamallien tekeminen loppui kevään 2011 aikana, myytyämme talomme maalta ja muutettuamme Tampereelle.

Pidin töitteni viimeisen näyttelyn Tampereella kulttuurikeskus TELAKAN näyttelykerroksessa 1. - 30. syyskuuta. Mikä olisikaan ollut parempi paikka näyttelylleni, niin paikan nimen kuin miljöönkin kannalta. Samassa tilaisuudessa luovutin Strömmingsbodanin majakkataulun merikapteeni, tietokirjailija Seppo Laurellille kiitokseksi siitä että olen saanut paljon tietoa ym. hänen tekemistään majakkakirjoista ja häneltä itseltään.

Avajaiset 015
Höyrylaiva ELÄKÖÖN

IMG 0218
Laivatöitä
IMG 0222
Olutseura Wanhan Koneen jäseniä
IMG 0243
Lahjoitin majakkataulun, majakkakirjojen
kirjoittajalle Seppo Laurellille

 

Marraskuun 15. päivä sain iloisia uutisia Kotkasta, Merikeskus Vellamosta, kun museonjohtaja Tiina Mertanen soitti ja kertoi että museolle lahjoitetut majakkatauluni ovat päässeet museon seinälle ja liitetty osana päänäyttelyä. Majakkataulut julkistettaisiin 3.12.2011 olevan Vellamon päivän kunniaksi. Haluankin kiittää vielä kerran kaikkia lahjoittajia jotka mahdollistivat tämän, KIITOS!

03122011 250 03122011 260


Aloitin vapaaehtoistyön Tampereen Mummon kammarilla ulkoilukaverina ja talonmies pikkaraisena.