Vuosien 2014 - 2015 tapahtumia

Vuosi 2014 meni vanhojen Hollywoodin filmitähtien valokuvia kehystäessä ja niistä tehdyn näyttelyn järjestelyissä. Kuvat olivat niin sanottuja Still-kuvia, jotka oli otettu Hollywoodin kulta-ajan tähdistä ja filmeitä joissa he esiintyivät 1930 ja 40-luvuilla. Kuvat olivat ennen tätä näyttelyäni olleet esillä, Hyvinkääläisen elokuvateatteri Arenan seinillä, noin 75-80 vuotta aiemmin. Kuvien kehystäminen ja kuviin liittyvien tietojen kerääminen, herätti mielenkiintoni ja kiinnostuksen niihin yhä enemmän, ja toi esille hyvinkin traagisiakin tapahtumia ja asioita kuvien tähdistä. Jo vuoden 2014 alussa kuulin, että Hyvinkään kaupunginmuseossa avautuisi lokakuussa näyttely joka kertoisi hyvinkääläisten elokuvateattereiden historiasta. Museon edustajat järjestivät hyvinkääläisille elokuvien katsojille pienen tilaisuuden, jossa kaikilla oli tilaisuus kertoa omista elokuvakokemuksistaan. Kävin myös tilaisuudessa kertomassa hallussani olevista kuvista ja kyselemässä museon intendentti Susanna Eskolalta, kiinnostaisivatko valokuvani heitä, ajatellen heidän tulevaa näyttelyään. Susanna Eskola kertoikin olevansa kiinnostunut niistä, sillä olivathan kuvat olleet aiemminkin, juuri hyvinkääläisten elokuvateattereiden seinillä ja vitriineissä ja sopisivat näin hyvin näyttelyyn. Oman näyttelyni päätyttyä elokuun lopussa Hyvinkään kaupunginmuseon intendentti Susanna Eskola ja amanuenssi Sari Mustajärvi saapuivat valitsemaan kuvat lainaksi tulevaan Filminauhaa ja Popcornia näyttelyynsä, jonka avajaiset olivat 14.10.2014 ja joka näyttely jatkuu aina toukokuun loppuun 2015 asti.

Korjasin syksyn 2014 alussa, Tampereen ravintola PLEVNA:aan tekemäni työn. Majakkalaiva PLEVNA:n työ oli ensimmäisiä puolimalleja dio-raamassa ja niissä ei ollut vielä silloin taustalla karttaa ja valotkin olivat vanhanaikaisilla polttimoilla. Työ sai kartan ja uuden ajanmukaisen led-valaistuksen. Vasemmalla ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala joka oli tyytyväinen uudistettuun työhön.

plevna 640
Panimoravinto Plevnan omistaja Marika Tähtinen-Hakala ja minä

Majakkalaiva Helsingin omistaja Patu Patanen Haminasta oli jo aikaisemmin tutustunut Teemu Selänteeseen, hänen vieraillessaan Patun laivalla. Teemu oli nähnyt Patulla laivamallin joka esitti saimaalla aikanaan purjehtinutta SALAMA alusta. Teemu oli kertonut Patulle ajaneensa rallia salanimellä Teukka Salama, tämä sen takia koska hänen pelisopimuksensa NHL:ssä ei olisi sallinut osallistua ralliin, ehkä suuren loukkaantumisvaaran takia. Asia jäi Patun mieleen ja Teemun vieraillessa kesällä 2014 majakkalaiva Helsingillä, sen ollessa Kotkan meripäivillä, Patu yllätti Teemun ja lahjoitti hänelle laivamalli SALAMA:n joka tulisi muistuttamaan Teemua niistä salaisista rallikuskin ajoista.

reimari
Patu lahjoitti Saimaan höyrylaiva-Salaman Teemu Selänteelle

Vierailu Haminaan 11.8.2015

Olin luvannut Patulle aiemmin, että uusin hänellä oleviin ja tekemiini dioraama töihini valot, vaihtaen vanhat hehkulamput nykyaikaisiin pitkäkestoisiin led valoihin jotka nyt toteutin. Samalla vaihdoin niihin myös uudet ledeihin sopivat muuntajat. Patu kertoi, että hän on julistanut Tervasaaren itsenäiseksi saarivaltioksi. Valtion ministeriöön Patu oli ehtinyt nimittää jo muutamia tuttuja sekä ansioituneita ministereitä. Samaan aikaan kanssamme, Patun luona vieraillulla ollut toimittajalegenda Rauli Virtanen oli kutsuttu Tervasaaren ulkoministeriksi, jonka viran hän otti vastaan ja vahvistanut allekirjoituksellaan. Aikaisemmin Patu oli nimittänyt oikeusministeriksi Harri Saksalan ja kulttuuriministeriksi "Jallu" Nenosen .Itse en saanut ministerin pestiä, vaan sain Tervasaaren majakkamestarin tittelin, joka sekin on hieno ja tyydyttää minua. Patu kertoi muistakin suunnitelmistaan, mutta joiden keskeneräisyydestä johtuen en voi vielä kertoa enempää.

heikki rauli patu 640
Heikki, Rauli Virtanen ja Patu Patanen
Patu Patanen nimitti minut Haminan Tervasaaren itsenäisen saarivaltion majakkamestariksi

rauli 640
Patu Patanen nimitti Rauli Virtasen Haminan Tervasaaren itsenäisen saarivaltion ulkoministeriksi